דירה להשכרה עם בעיות

שאלה:

שלום, אנחנו צריכים למצוא שוכרים חדשים בגלל שאנחנו עוזבים באמצע החוזה. הדירה בחורף מתמלאת בעובש ורטיבות, אין אוויר מספיק, השכנים פחות נעימים [היו קשים מאד עם מוזיקה רועשת ורעש בחצר אחרי שביקשנו נהיה יותר טוב], אני לא רוצה לגרום למשהו לעבור את מה שאנחנו עברנו אבל גם לא רוצה להפסיד כסף של חצי שנה, מה לומר לאנשים שבאים לראות את הדירה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתם משכירים את הדירה לשוכרים חילופיים מחובתכם ליידע את השוכרים בכל הבעיות שקיימות בדירה. ואסור להשכיר לאחרים במרמה דירה עם בעיות. אם אכן הבעיות שהצהרתם קיימות וקשה להתגורר בדירה עם אותם בעיות אתם יכולים לעזוב את הדירה בתוך תקופת השכירות ולא חייבים לשלם על המשך השכירות, ודינו כמקח שיש בו מום שהעסקה בטילה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן רלב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה
    הבעיה שהמשכיר לא נראה לי יסכים לזה, לא יודעת כמה יראת שמים יש לו והצ'קים שלנו כבר נמצאים אצלו.
    חייבים ליידע את מי שבא לראות גם אם לא שואל או רק אם שואל?