מתן מעשר בתקופת מינוס

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב, ברוך השם אני ובעלי נותנים מעשר כבר יותר משנה, לפני מספר חודשים קיבלנו סכום כסף מההורים כדי לקנות רכב שטרם רכשנו. בחודשים האחרונים שמנו לב שאם לא הכסף הזה שניתן היינו כבר במינוס של 14000 ש"ח… ההוצאות גדלו מכל מיני סיבות ובחודשים הללו המשכנו לתת מעשר כרגיל. אז בחשבון יש יתרה תודה לאל בגלל הסכום שניתן כאמור עבור הרכב אבל בפועל אנחנו מוציאים הרבה יותר ממה שמכניסים. האם במצב כזה אמורים להמשיך לתת את המעשר כרגיל? בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

יש לבדוק למה מוציאים יותר ממה שמכניסים. הרבה פעמים דוקא השגיאה האופטית הזו של הכסף בחשבון גורמת להוציא יותר, אבל במעט חשבון וזהירות הכסף הנכנס מספיק. אני ממליץ לשים את הכסף של הרכב בפק"מ, ולייצב את החשבון כך שההוצאות לא ירבו על ההכנסות וכך בעזרת ה' תוכלו לתת מעשר בנחת ובשופי.