מצאנו צמיד והתכנו אותו

שאלה:

לפני שישה שנים אחי מצא צמיד והוא אמר לי לפדות אצל הצורף ונעשה חצי-חצי בסכום עכשיו לאחר שפדיתי את הכסף התברר על ידי גורמים 2 שנאבד למישהי אותו צמיד באותו זמן באותו תקופה צמיד מהסוג הזה היא לא פנתה לגבי הצמיד לא רשמה מודעה או משהו כזה, רק היה שמועה במושב שנאבד לה צמיד כזה עכשיו המשכנו כרגיל ואני ברוך השם בזמן האחרון נזכרתי בסיפור הזה ורציתי להשיב את הכסף פניתי על ידי מישהו לאותו הבחורה ואין לה סימנים וגם לנו אין סימנים כי לא זוכרים איך צמיד נראה כרגע אין סימנים לא לנו ולא לה או שלה יש אבל את הצמיד לא נמצא אז אנחנו לא יודעים איך הוא נראה היא לא יכולה להגיד בוודאות שזה הצמיד שלה היא לא יודעת ואין לה איך להגיד בוודאות שזה הצמיד שלה והיא לא דורשת את 1,300 שקיבלנו אלה שש אלף שזה הסכום שהיא טוענת שהיא קנתה את הצמיד

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא היה סימן על הצמיד לא חייבים להשיב. סימן הכוונה שרשום שם/טלפון או חריטה שהיא עשתה על הצמיד. העיצוב של הצמיד לרוב אינו נחשב סימן אלא אם כן מדובר בעיצוב מאוד ייחודי. אם אכן היה סימן על הצמיד חייבים לשלם את העלות של הצמיד ולא כמה קיבלתם עבורו

בהצלחה.