להעביר כרטיס חבר לאחרים

שאלה:

שלום יש לי שאלה, יש לי חבר שהוא משרת בתור איש קבע בצבא, ויש לו כרטיס הנחות שנקרא "חבר" האם אני יכול לקחת את הכרטיס שלו ולהשתמש בו בחנויות. מה שמקובל שכל באנשי קבע נותנים את הכרטיסים שלהם למכרים שלהם

תשובה:

שלום וברכה,

אם רשות על הכרטיס שהוא אישי ולא ניתן להעברה אסור להעביר לאחרים. אם לא רשום זאת על הכרטיס, ומקובל להעביר אין איסור להעביר לאחרים. וניתן להסביר את הדברים שהחנויות מסכימים שירכשו מהם בהנחה וירוויחו קליינטים נוספים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    נשאלתי מה הדין בין בני זוג
    שלאחר מהם יש כרטיס הטבות כזה או אחר אך רשום עליו כי הינו אישי ולא ניתן להעברה? האם בני זוג יכולים להעביר אחד לשני?
    ומה הדין משפחה מקרבה ראשונה (אבא אמא אחים אחיות וילידם)האם הינם נחשבים כ- "זרים" לעניין זה או שלא?
    יש הגדרה משפטית הנקראת "תא משפחתי" דהיינו בני זוג וילידיהם עד גיל 18, אך איני יודע אם יש לזה מקום בהלכה

  2. בני זוג ומשפחה בבית אב אחד נחשב לאדם אחד ומותר להשתמש בהטבות עבור בני המשפחה שמתגוררים בבית אחד. וקצת ראיה ממה שאמרו בגמרא כל המפקיד על דעת אשתו ובניו ומפקיד, ואם ששאל חפץ מותר לבני ביתו להשתמש ולא אומרים בזה אין השואל רשאי להשאיל.