פיוס ומילות חיבה לנידה כשהבעל/האשה מעבר לים

שאלה:

האם כשהבעל/האשה מעבר ליד מותר לדבר מילות חיבה? ומה הדין לשלוח לנידה סמייל נשיקה או אימוג'י לב מעבר לים?
כמו"כ האם מותר להסתכל בתמונות אינטימיות מעבר לים בזמן אשתו נידה?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי דברי חיבה כאשר הבעל מעבר למדינת הים לכאורה יש להקל כיון שלא יבואו לידי הרגל דבר, וגם יש בזה צורך מטבע הדברים.

לגבי התמונות הנ"ל ודאי שאסור, זה מביא לידי הרהור ועלול לגרום גם ליותר מכך, ובכלל צריך לזכור שתמונות לא נמחקות מהראש, זה נשאר…

שבת שלום.