כתמים אחרי התקן

שאלה:

אני חודשיים וחצי אחרי לידה עדיין לא טבלתי מאז.
לפני כמעט חודש התקינו לי התקן ג' ינופיקס ואמרו לי שהוא גורם פחות דימומים.
בינתיים לא מצליחה לעשות הפסק כי כל הזמן יש דימום קטן.גם עם הלבנים וגם בניגוב.
כמה זמן יכול להמשך ? והאם יש דרך להתיר דם זה כדם מכה?

תשובה:

שלום וברכה

ההתקן הזה אינו הורמונלי לכן הוא אינו אמור לגרום לדימומים זמן רב, יש סבירות מסויימת שיש סוג של דם מכה, כיון שההתקן הזה בשונה מאחרים אינו רק מונח ברחם אלא הוא ננעץ ברירית. הבעיה היא שקשה מאוד לתלות במכה כיון שהתקן באופן טבעי יכול לגרום גם לרירית הרחם עצמה להתפרק, ולכן לא ניתן להקל בזה כרגע. תמתיני עוד קצת וכשיפסק תעשי הפסק.