עובר ללא דופק – האם יש לחשוש ולפרוש?

שאלה:

אשתי מצאו לה עובר ללא דופק וקבעו לה תור להפלה יזומה עוד כמה ימים, האם בזמן שנותר אנחנו מותרים ? אולי בגלל שיש כל רגע חשש שהנפל יצא עם דם זה כמו 'עונת פרישה' מצד שני הסיכוי לא גדול כ'כ
במידה שאסורים בתשמיש מותר לישון ללא הרחקה ?

תשובה:

שלום וברכה

כל זמן שהיא לא רואה סימן לדימום אתם מותרים, אלא שהחכם עיניו בראשו לשים לב אם יש סימנים למשהו.

תזכו בעזרת ה' בקרוב לזרע בר קיימא.

[ויש לזכור, שחלק משמעותי בילודה הוא הפלות מוקדמות, שזה בעצם עוברי נפל שלכתחילה לא יכולים לחיות, כלומר זה מאכזב ולא נעים, אבל חלילה לא מעבר לכך. קרוב ל 20% מההריונות מסתיימים בהפלה מוקדמת. כמו כן, אם מדובר בשבוע 8-9 לא בטוח שכדאי וצריך לעשות גרידה, הרבה פעמים עוד אין השתרשות והכל יוצא מעצמו, כדאי להתייעץ עם רופא מומחה].