חיוב המשכיר בתשלום ועד בית כשהשוכר לא משלם

שאלה:

יש בבניין בו אני מתגורר דירה שמושכרת לאדם קשה יום, שאינו משלם ועד בית זה כמה חודשים. לפי חוק, תשלומי הועד מוטלים על בעל הדירה, וכשהשוכר אינו משלם, נדרש בעל הדירה לשלם. השאלה היא, האם ע"פ דין תורה ג"כ ניתן לחייב את בעל הדירה לשלם (ואם רוצה שיגבה בעצמו מהשוכר) כיוון שזה מנהג המדינה, או שיש סיבה שלא ניתן לחייב את בעל הדירה בתשלומי הועד

תשובה:

שלום וברכה,

הן לפי הלכה והן לפי חוק שוכר שלא משלם תשלומי ועד הבית, חייב המשכיר לשלם את תשלומי הועד בית, והמשכיר יגבה את התשלום מהשוכר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גילונות 42-44 שכך סוברים הרבנים הגאונים הרב סילמן והרב שפרן.