מאה ברכות – ברכת הש"ץ בספירת העומר

שאלה:

שבוע טוב וחודש טוב!
קראתי שאם השליח ציבור מברך על העומר, ואתה לא רוצה לצאת ידי חובה, אפשר להגיד ברוך הוא וברוך שמו, שאז בטוח לא יוצאים ידי חובה.
השאלה שלי, אם אני אומר ברוך הוא וברוך שמו ולא יוצא ידי חובת הברכה, האם הברכה מצטרפת למאה ברכות שחייב ביום?
תודה!

תשובה:

ודאי שלא, ברכה שאתה שומע מהש"ץ ואינך יוצא בה ידי חובה לא מצטרפת לך למאה ברכות. אמנם לגבי ברכות העולים לתורה וברכות ההפטרה בשעת הצורך מצטרפות, אבל שם אלו ברכות ציבוריות שיש לשומעים חלק בהם, ברכת הספירה הפרטית של הש"ץ ככל שאתה לא יוצא בה ידי חובתך, אין לך שייכות בה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה!
    אם אפשר לוודא שהבנתי.
    – גם אם לא אמרתי בהו"ש, אלא רק אמן, אבל לא התכוונתי לצאת ידי חובה. אז זה לא מצטרף ל-100ברכות?
    – מה נחשבות ברכות ציבוריות, חוץ מברכות התורה, למשל חזרת שמונה עשרה?
    ואם כן אז ההמלצה שלא כדאי להגיד בהו"ש? (אא"כ אני לא מתכוון לצאת ידי חובה)

  2. למעשה באופן רגיל, שלא ביום כיפור וכדומה, לא סומכים כלל על ברכות שאדם שומע מאחר, כיון שבנקל מגיעים למאה ברכות. ברכות ציבוריות זה בעיקר בעליה לתורה וברכות ההפטרה שהציבור צריך להן, חזרת הש"ץ מעיקר הדין נאמר בשביל מי שאינו בקי.