יום טוב שחל בערב שבת – קבלת שבת מוקדם

שאלה:

אסרו חג שבועות הבעל"ט הוא ביום השבת. האם מותר לעשות שבת מוקדם או בגלל שהוא חג אסור?
תודה רבה

תשובה:

בט"ז סימן תר ס"ק ב מפורש שניתן להתפלל של שבת בעוד היום גדול למרות שהיא יום טוב כיון שהם מוסיפים בקדושה, ראה שם נדונו בציבור שלא היה להם שופר בראש השנה שחל בערב שבת וקיבלו שבת מוקדם ונזדמן להם שופר בעוד היום גדול, ונשאלה שאלה האם מחמת שקיבלו שבת נאסר עליהם עתה לתקוע ולקיים מצותם. וכן נראה במגן אברהם סי' תקכז ס"ק א, ובשו"ע הרב שם ס"ק ח. אמנם מסופקני אם מנהג העולם לעשות כך. בארץ ישראל שהזמן לא מאוחר מידי, לא הייתי נוהג כך, משום שיש שפקפקו בזה, ראה מה שדן בזה בשו"ת דברי יציב או"ח סי' קיז.

שבוע מבורך.