הסתכלות בתקופת האירוסין

שאלה:

שלום רב,
אני מאורסת ויש לי שאלה בנוגע לארוסי
האם מותר לי להיות קרובה אליו פיזית אבל לא לגעת?
בכלל לא לגעת רק קרובה מאד.. אנחנו מסתכלים אחד על השניה מאד מקרוב וזה מספיק לנו.. השאלה אם זה מותר..

תשובה:

שלום וברכה

יש להמנע מכך, ראשית כל הנושא של הסתכלות בתקופת האירוסין בעצם היא רק עד כמה שהדבר נצרך להכנה לנישואין, ולא כמטרה לעצמה, שהרי בתקופה זו אתם עדיין מבחינה הלכתית אנשים זרים לגמרי, ויש איסור הסתכלות כמו בכל אשה פנויה נידה. נהגו להקל להפגש ולהסתכל זה בזו כחלק מהנושא של אסור לאדם לקדש את אשתו עד שיראנה, אי אפשר לבוא לחתונה בלי להכיר וכו', אבל להגיע למצבים של חיבה כמטרה לכשלעצמה הקרובים לנגיעה ודאי אסור.

שנית, זה קרוב מאוד להכשל ח"ו גם במגע. ואז מצטערים.

תהנו יחד כפי המותר בתקופה זו, ובעזרת ה' עוד נכונו לכם חיים שלמים יחד באהבה ואחווה שלום ורעות.

מזל טוב.