לק בציפורנים

שאלה:

האם לק בציפורנים מהוה בעיה הילכתית כגון חציצה וכו' או בעיה השקפתית שמדובר בלק שהצבע שלו מאוד עדין כגון וורוד עדין. לבן תורה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי חציצה בטבילה הנושא הזה תלוי במחלוקת ראשונים המובאת בהרחבה בשולחן ערוך יורה דעה סימן קצח, מה הסיבה שדבר העשוי לנוי אינו חוצץ, האם בגלל שרוצים בו וכל העשוי לנאותו אינו חוצץ, אן בגלל שהוא רק "חזותא בעלמא", כלומר אין בו ממשות והוא לא מורגש במישוש היד. הלק ג'ל הזה מורגש במישוש היד אבל הוא עשוי לנוי, בדיעבד די באחד הטעמים ולכן מתירים לאשה בדיעבד לטבול כך, אבל זה לא לכתחילה.

מבחינת צניעות נראה לי שזה חורג מההנהגה המקובלת אצל בנות בית יעקב הצנועות.

קיץ בריא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושב שההנהגה אצל הנשים הצנועות כיום היא שאכן עושים לק, אבל לק בצבעים בהירים ולא בולטים, באופן שנראה רק מקרוב.

    ומעניין שבזמן הרמב"ן היה זה מנהג פשוט אצל הנשים, וזה לשונו:
    "ותקוץ [אשת יפת תואר] הצפרנים, כי מנהג הנשים לגדל אותם ולצבעם במיני הפוך והצבעונים" (דברים פרק כא פסוק יב).

  2. אני חושב שמנהג נשים צנועות אינו כך, ולגבי נשים נשואות זו בעיה של חציצה בטבילה לחלק מהשיטות ואף שמקילים בדיעבד כשזה עשוי טוב, יש לדעת שזה תלוי במחלוקת ראשונים. ואם הציפורניים מגודלות זה עוד מחלוקת, ויש סוברים שמעכב בטבילה.