ילדים שהזיקו רכוש בבית משותף

שאלה:

אחד הילדים של דיירי הבניין שבר את המעקה באחת הקומות.
האם זה בלאי טבעי שילדים מזיקים והנזק ישולם מכספי ועד הבית או שאביו של הילד צריך לשלם. (הילד פחות מבר מצוה) ?

תשובה:

שלום וברכה,

אבא פטור על נזקי בנו, אלא אם כן נתן לו חפץ מסוכן ליד שברור שהילד יזיק עם החפץ. אבל אם הילד שבר מעצמו אביו פטור מתשלום על נזקי בנו.

לגבי הקטן: קטן שהזיק פטור אפילו לכשיגדיל, אולם לצאת ידי ראוי שיפצה בחלק קטן לאחר שיגדיל. ולכן טוב שההורים יפצו בחלק קטן כדי שלא יהיה צריך לשלם גם בידי שמים.

ולכן הוועד הבית צריך לשלם על נזקי ילדים קטנים, וראוי שהאבא של הילד ישלם חלק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.