ניקיון פסח מוגזם?

שאלה:

אני נוהגת בכל שנה לנקות לפסח ברמה יסודית שגם אם אין בארון או במחסן מגע יד כל שנה אני נוהגת לנגב לנקות ולהחזיר למקום ולסמן וי , השנה אני עוברת דירה בעוד בין4 חודשים לחצי שנה האם יש טעם לנקות כל פינה ופינה
או שאני סתם מקפידה מעבר לכתוב בהלכה , יש לציין שהשנה יש בי עייפות וחולשה שלא היו בשנים הקודמות רוצה לדעת מה חובה עליי לעשות מבחינה הילכתית, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שכל מקום שאין מכניסים בו חמץ אינו טעון בדיקה. כלומר, אם יש לך ארונות בגדים שהם ללא מגע של ילדים, הארון גבוה או שאין ילדים בבית, וזה מקום שאת לא מכניסה לשם חמץ, או לא הולכת לשם באמצע ארוחה אף פעם, אין צורך לבדוק.

כמו כן, גם ארון שיתכן שיש מגע לילדים וכדומה, ניתן לסגור אותו בפסח ולסמן היטב ולכלול אותו במכירת חמץ לגוי [רצוי במכירת יום י"ג] אלא שזה מצריך להוציא ממנו לפני החג מה שצריכים להשתמש בפסח. זו אופציה שגם יכולה לחסוך לך טירחה רבה.

הכנות לות ונעימות ובריאות איתנה!