הזכרת ההורים בברכת המזון לאחר פטירתם

שאלה:

שלום,
כיצד צריך לנהוג בחור שהתייתם מאמו, ועד אז נהג בברכת המזון לומר הרחמן יברך את אבי מורי בעל הבית הזה ואת אמי מורתי בעלת הבית הזה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בס' קיצור השל"ה כתב שלברך את ההורים בברכת המזון לאחר פטירתם הוא מנהג עמי ארצות, אולם הגר"ח נאה בהקדמתו לס' פסקי הסידור מביא שכך נהג הצמח צדק מליובאוויטש, ובס' דרכי חיים ושלום מובא שכך נהג בעל המנחת אלעזר ממונקטש, לכן אם אתה מרגיש רצון כך לברך, הרשות בידך ויש לך גדולי עולם לסמוך עליהם בזה.

[כמובן את המילים "בעל הבית הזה" ישמיט כי זה כבר לא נכון…]

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו, שבת שלום.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אשתו לא בעלת הבית אלא רק האב, שאלה ראשונה.
    שאלה שניה
    עד כמה שיש שאומרים את האמא המנוחה, האם לאותם שיטות וגם לשיטות החולקות בכלל נכון לתזכר(גם) אשה אחרת?