האם יש בזה לשון הרע?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה,מחילה אם זה נשמע קצת קטנוני
אח שלי בחור ישיבה ואין לו סמארטפון
אישה שקשורה לנושא רפואי מסויים היתה בבית של סבתא שלי בזמן שאני ואח שלי היינו אצלה בביקור ,היא שאלה אותו אם יש לו סמארטפון והוא אמר לה לא והיא הסתכלה כזה במבט קצת "חבל" כזה וזה כדאי אם לא מתמכרים [לא בצורה נגד דתית או משהוא כזה]
אחרי מספר שניות היא השמיעה לסבתא שלי שיר של זמר שמדבר על שהילדות של "פעם" בלי מחשבים וסמארטפונים ופשטות היה לו והיה יותר טוב כזה
כשהלכנו משם צחקתי קצת עם אח שלי שהיא סותרת את עצמה שהיא בזה לחוסר בסמארטפון מחד גיסא מצד שני מדברת איתה על זה שצריך ילדות וחיים יותר טובים בלי זה אחרי שניה [למרות שהיא אמרה אם קצת מזה ולא מתמכרים זה בסדר]
יש בזה לשון הרע באופן מסויים?

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה לשון הרע, אכן כולנו חיים בקונפליקט הזה [לא לגבי סמארטפון ב"ה, שזה לא בשבילנו בכלל…], מצד אחד מתגעגעים לפשטות של פעם ומצד שני לא מוכנים לחזור לשם… להבא תמיד טוב להמנע מלדבר על אנשים…