לשון הרע על הצגה

שאלה:

כשחזרתי מהצגה של נשים שומרי מצוות היה לי צורך נפשי לשתף את בעלי בתחושה שהתאכזבתי מחוסר תוכן יהודי/תורני.האם זה לשון הרע?

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא לא מכיר אותן ולא יודע מי זה היה אין בזה לשון הרע, אם הוא מכיר ויודע יש בזה לשון הרע.

לצערנו אכן כך המצב, שיש חדירה מובהקת של תרבות פנאי מערבית באיצטלא של יהדות למחננו, ולא השכלנו לייצר תרבות יהודית אמיתית מחזקת ומרוממת במידה מספקת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה.בעלי לא מכיר שמות אלא את האוכלוסיה בכלל.האם זה לשון הרע על קבוצה או שכונה בעם ישראל.
    לקחתי איתי שתי נכדות בנות 14 כדי לחזק את הקשר בינינו ( אחת בתיכון חסידי ואחת בדתי/תורני).שתיהן מתמצאות במחול ובתיאטרון.
    נמנעתי מלדבר על הנקודה שהעליתי בשאלה אבל הן הדור הבא.יתכן ותהיינה להן הזדמנויות ליצור תרבות ישראלית בהשראה של תורה. האם יש דרך לעבד את החוויה המשותפת שלנו על פי הלכות שמירת הלשון?