מקח טעות בגוי

שאלה:

שלום וברכה
קניתי משחק לגו מגוי בחו"ל באתר יד שניה בחו"ל הוא שלח לגו מודבק והתחיל ויכוח בינינו אני טענתי שלעולם לא הייתי קונה זאת והוא טוען שכן והא אמר שאין על מה לדבר והוא לא מחזיר את הכסף אז פניתי לPAY PEL שזה החברה שדרכה עשיתי את ההעברה ויש שם ביטוח והם החזירו לי את הכסף ואמרו לי שאני יכול להשאיר החפץ אצלי והם כבר יוציאו את הכסף ממנו, ברצוני לשאול כיון שאני טוען שהיה מקח טעות א"כ לא קניתי לעולם את החפץ ואולי אסור לי להשאיר את זה אצלי (הם לא יודעים שאני יהודי) ברצוני לדעת מה עלי לעשות ועוד שאלה האם יש הפקעת הלוואתו על משהו שהוא בעין כהמעשה שלי או רק בחוב ממוני

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר וניתן לבטל את העסקה דרך חברת PAY PEL לפי התנאים של העסקה, והחברה רואה לנכון לבטל את העסקה, אין בכך חשש של גזל, כיון שהעסקה מותנית ע"ד התנאים של חברת PAY PEL. ולכן אין כאן איסור גזל גם אם אתה משאיר את המוצר שלהם בידך.

לגבי דין הפקעת חוב בגוי סובר הנתיבות שאם החפץ הגיע לידו בהיתר – פיקדון שקיבל מגוי – מותר לישראל להשאיר את החפץ בידו ולהפקיע את הלוואתו. ולכן במקרה שלך שהגיע החפץ לידך בהיתר שייך הדין של הפקעת הלוואתו.

בהצלחה.