אופני שז"ל

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
1. אני שומע דרשות על תיקוני השובבי"ם ושמעתי על אחד מחמשת אופני שז"ל שזה להוציא עם רוק על היד עם הכוונה שמתמש ברוק למעשה או שהכוונה אחרת?
2. האל הכוונה כשחשב ויצא ממנו שז"ל זה שהרהר הרהורים רעים ביום או שחשב בראש ויצא ממנו שז"ל?
3. ידוע לי שהמושך עורלתו זה מי ששיחזר את העורלה, מה זה בהקשר לשז"ל או שזו אותה משמעות?

תשובה:

1. אינני יודע מה מדובר, על כל פנים רוק אינו שז"ל.

2. חשב בראש ויצא ממנו, יש להמנע מהרהורים ביום אבל מה שקורה ויש מחשבות וקורה וגם בלילה יש שז"ל, לא להתייחס לזה, רק למזיד להתייחס ולא לאונס מתוך שינה.

3. זה עוד נושא.

באופן כללי ממליץ מאוד לא לעסוק בנושאים האלו שמטבעם ככל שעוסקים בכך יותר רק נכשלים יותר וזה גם מכניס לעצבות וללחצים לא נכונים בכלל ומיותרים לגמרי, אל תעסוק בכך, רק בלימוד תורה ושמירת מצוות מתוך שמחה והכל יהיה טוב.

יש גם אנשים שנראה לי שמדברים על כך בגסות, ויש בכך שמץ של יצר הרע של ניבול פה או של רצון תת הכרתי להפחיד אנשים, תתרחק מכל זה, זה לא נושא שנצרך לך עכשיו בכלל. תלמד הלכות שבת ברכות תפילה גמרא מסכת מגילה, כל מיני דברים טובים.

כמובן שמירת עיניים כדרך בני תורה, נורמלי וסטנדרטי בלי לחצים ובלי הגזמות.

בהצלחה רבה ושבת שלום.