סופר סת"ם – תשעה קבין במקום טבילה

שאלה:

שלום כבוד הרב!
רציתי לדעת סופר סתם שמקיים יחסי אישות ומתקלח כמה דקות רצוף עלה לו מקווה מועט ויכול לכתוב ספרי תורה?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לכתוב כך כאשר קשה עליו הטבילה, בפרט שעושה תשעה קבין במקלחת, אבל נראה לי שכיון שהרבה מאוד מקפידים על כך וראוי להקפיד על כך כמובא בפוסקים, ממילא מי שאינו טובל צריך ליידע את הקונים, כלומר זה יותר שאלה של חושן משפט מאשר של דיני כתיבת סת"ם, לכן אני ממליץ כן לטבול כפי המנהג, כפי שדורשים האנשים שמשלמים את שכר הסופר.

מקורות:

ראה בשו"ת משנת שכיר גליון כ"ג בענין מי שגר בריחוק ד' מיל ממקוה שאינו חייב לטרוח לטבול. ובעיקר מנהג הטבילה לפני כתיבת השמות ראה בארחות רבינו חלק ג' עמוד קע"ד שאין שום הידור לסופר לטבול לפני כתיבת השמות ואפילו לא טבילת עזרא. אמנם בקסת הסופר פ"י סי"ח כתב וז"ל 'יש סופרים זהירים שלא לכתוב שם קודש בלי טהרת הגוף ונכון הוא' וכן  ובעל משנה הלכות בתשובה שמובאת בספר נחמת ישראל עמ' ע"ח הביא מקורות רבים בדברי ראשונים בגודל מעלת הטבילה, וראה עוד כאן.