לשון הרע בבית הדין

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
יש לי דין ודברים עם אדם בענייני ממונות שנידון בבית דין
יש לי שטח לבנייה ומאחר והוא בקי בענייני רישוי ובניה חתמתי איתו הסכם שיבנה איתי ביחד ויקבל רווחים
לאחר 6 שנים התחלתי הנחה במגרש שקנינו בשותפות עם אותו אדם תוך כדי הבנייה ראיתי חוסר אמון ,התנהלות לקוייה של כספים,לקוחות שהתלוננו על הבניה ,בעלי מקצוע שעיכב להם כספים,וגם לי סוחב אותי כל התקופה הרבה זמן ולא משלם מה שמגיע לי ,ואז אמרתי לו שאני לא מתכוון לבנות איתו במגגרש שלי
הוא רוצה לתבוע אותי בבית דין על הפרת הסכם ואני בשום פנים ואופן לא אכניס את עצמי שוב למצב הבלתי נסבל שנקלעתי אליו
השאלה האם אני יכול ללכת לשני דיירים שמכרנו להן
היום ם דירות שהם כל הזמן באו להתלונן על דברים שהיה צריך לסדר,לתתת והיה איתו חוסר אמינות מוחלט כלפיהם ולבקש שיעלו את זה על הכתב כדי שארה לבית דין מעם מי יש עסק?
התשובה מאוד דחופה אודה לכם יל תשובה בהקדם
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה כאן כל צד של לשון הרע. אתה בעצם נתבע על ידו לבנות יחד, טענתך היא שהוא אדם לא ישר ולא מקצועי ואתה חייב לבסס את טענתך, אין לשון הרע לתועלת גדול מזה. רק יש לדייק מאוד בדברים, לכתוב בדיוק מה היה ולא מעבר לכך.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.