תיקון עוונות

שאלה:

יותר נכון זאת זעקה לעזרה ! איך מתקנים מס עוונות במהלך חיי שעשיתי , נכון קיבלתי על עצמי שלא לעשות יותר , אך זקוקה לתיקון ברובד עמוק יותר
עם מי אפשר לשוחח ?

תשובה:

התיקון האמיתי הוא לקחת את אותם דברים נכשלנו בהם ובהם להתחזק, אם מדובר בצניעות, אז להתחזק בענין זה מעבר למינימום המחוייב, ואם בכשרות גם להדר יותר, אם בשבת אזי לעשותה מרוממות ושמחה ומאירה יותר, בכל דבר זה לעומת זה עשה אלוקים.

והעיקר לא לדוש יותר מידי בעבירות, זה גם סוג של יצר הרע לייאש אותנו ולשבור אותנו ולתת לנו תחושה של רשעים שאין להם תקנה… אבל אנחנו לא נקבל את דבריו ולא נתייאש ורק נעבוד את ה' בשמחה ובנעימות?

ברכה והצלחה.