ברכות התורה לאחר שינת עראי

שאלה:

שלום לרבנים הרדמתי את ילדים אז שכבתי איתם במיטה ונירדמתי ואחרי שעה קמתי והסתפקתי עם לברך ברכות התורה כי לא היה בכונתי לישון? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה שהשינה היתה עראי עם הבגדים ולא היתה כוונה לישון אין צורך לברך ברכות התורה עתה.

רוב נחת.

מקורות:

הכלל בדרך כלל, ששינת קבע זה בפשיטת המלבושים ושכיבה על מיטה בכרים וכסתות, וכאן זה לא היה. אמנם יש לדעת, כי אם היתה החלטה בלילה זה לישון דוקא כך, בלי לפשוט את הבגדים [ולא שסתם נרדם], אם זה היה בשכיבה על המיטה או ספה ולא בישיבה – זה נחשב שינת קבע.

ראה כף החיים סי' מז ס"ק כז, הליכות שלמה פרק ו הערה ג, ארחות רבינו ח"ג עמ' רג, אישי ישראל פרק ו הערה סו, וע"ע שו"ת מהרש"ם ח"ג סי' שלז ושו"ת קרן לדוד ח"א סי' יא.