אדם שמפריע בבית הכנסת

שאלה:

אחד מפריע בבית הכנסת. כבר אמרו לו והוא לא משנה את הנהגותו. הוא שר בקול רם מנגינות שונות מאלו ששרים בבית הכנסת. מה אפשר לעשות? מותר לאיים עליו שיאסרו לו להיכנס לבית הכנסת? כלומר, מותר לאסור עליו את זכות הכניסה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית צריך לדעת שלפעמים בשיחה נכונה ויעילה ניתן לשנות דברים באופן מפליא… צריך למצוא את השפה הנכונה המתאימה לו וזה יועיל יותר מכל המלחמות. כמו כן, אם יש רב בבית הכנסת יש לדבר איתו שיפעל בענין כחכמתו. וגם צריך קצת להבליג… מה לעשות, אנחנו חיים בחברה ויש גם אנשים פחות נחמדים או פחות חכמים או פחות שקטים וזה מה יש… כמובן שככל שמדובר בהפרעה חריגה וקבוע ניתן בשעת הצורך גם להעמידו על מקומו בחריפות, כמובן לא לביישו ברבים אלא בשקט בצד על ידי מנהלי המקום, אבל זה רק במקרה קיצון שלא הצליח בדרך טובה.

בהצלחה