לפטר עובד ניקיון מבוגר

שאלה:

׳ראובן׳ יצר קשר עם חברת ניקיון.
כבר תקופה שהם שולחים אליו אדם מבוגר, שפשוט לא מנקה טוב.
מכיוון שראובן הינו יהודי טוב לב, קשה לו להודיע לחברת הניקיון שהמנקה הקשיש לא מנקה טוב, כי מן הסתם יפטרו אותו והדבר אולי יזיק לפרנסתו.
אך כעת, ראובן רואה שהעסק פשוט לא נקי, לכן הוא שוקל לשחרר את עובד הניקיון.
השאלה היא: האם להשאיר את העובד או לפטר?

תשובה:

שלום וברכה

יש לנסות לדבר עם המנקה ולהראות לו מה לעשות, להסביר לו מה מצופה ממנו וכו', ואם בכל זאת כל זה לא מצליח, צריך לומר באופן שתמי שלא הסתדרת איתו בגלל איזה ענין, אבל לא לומר שהוא לא עובד טוב.

בהצלחה