העתקת חומר ממתכנן אחר

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אציג את השאלה בשלבים,
1.אני במקצועי מתכננת מערכות אינסטלציה. באופן כללי כל מתכנן מגיש תכניות לאישור הרשויות השונות בהן הוא מציג את הפרוייקט עם השרטוטים המראים את מערכות המים והביוב, סכימות, טבלאות, פרטים וכד'.
2.כרגע יש לי פרוייקט מסוג שאני פחות מכירה ואין לי את השרטוטים הספציפיים שאני צריכה להציג בתכניות. כי לא ייצרתי כאלו וגם חסר לי ידע מסויים בנושא.
3.מה שכן- יש לי חומרים שקיבלתי מידידות שלי שעבדו אצל מהנדס אחר (קולגה) והעבירו אליי דוגמאות של פרוייקטים שעשו אצלו.
4.שאלתי היא האם אני יכולה להעתיק את השרטוטים האלו שקיבלתי מחברותיי? לא ידוע לי אם הוא עצמו ייצר אותם או שהעתיק גם כן מאחרים. גם לא ידוע לי אם הוא אסר באופן מפורש להעתיק את החומרים מהמשרד שלו החוצה.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקחת את השרטוטים של מתכנת אחר ולהשתמש בו לתכנית אחרת. כיון ששרטוטים של תכנון בנייה, או עיצוב דירה וכדו' צריך בכל פעם לעצב מחדש, ולכן השרטוטים שהראשון ערך אינה תוכנה שנמכרת אלא לומדים מהאחד את הרעיון וכך ממשיכים הלאה, ולכן אין איסור זכויות יוצרים על תוכניות כאלו, ואין איסור העתקה.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא מדובר בעיצוב אלא בבלוקים קבועים של מערכות שחוזרות על עצמם בכל פעם ומשהו תכנו אותם ובדרך כלל יש הרבה שמעתיקים או מורידים בלוקים אלו ( ההורדה היא בתשלום).