למה ללמוד הלכה?

שאלה:

שלום,
יש לי שאלה – למה ללמוד הלכה נניח שעה או שעתיים ביום. הרי ככל הנראה לעולם לא אגיע לרמה ולידע של מישהו למשל בן 50 ומעלה שלמד עשרות שנים מהרבה מאד ספרים ומקורות, ראה אלפי ואולי עשרות אלפי מקרים וכן הלאה. אם אני יכול פשוט לשאול את אותו אדם מהי ההלכה במקרה מסויים, למה שאלמד בעצמי?
סליחה אם זו שאלה פשטנית, אבל באמת אני מנסה להבין את זה.

תשובה:

שלום וברכה

מלבד הענין הפרקטי שזה פשוט לא נכון… יש צורך הרבה מאוד ללמוד כדי לדעת מה בכלל לשאול… כמו כן אני מניח שאין לך אזיק אלקטרוני שבו את אוזק את ידו של אותו רב לידך כדי שתמיד יהיה זמין לך… מלבד כל זה יש מצוה של ידיעת התורה! כלומר התורה מצווה עלינו לא לעשות כך, אלא ושננתם שיהיו דברי תורה מחודדים בפיך, כל אחד לפי כוחו ולפי יכולתו, אבל כמו שאתה מבין שאין אפשרות שאותו אדם יהיה יהודי במקומך אין גם אפשרות שהוא ילמד במקומך, ידיעת התורה היא גם מטרה לכשלעצמה, ולא רק כדי שלא להכשל, שגם זה כאמור מחוייב ונכון.

בשורות טובות ובהצלחה מרובה!

שבת שלום.