ההבדל בין אברהם ושבירת הצלמים לבין רחל והתרפים

שאלה:

לכבוד הרב,

בפירושים על התורה, רואים שמה שעשה אברהם אבינו לצלמים של אביו היה מעשה נכון ואין כלפיו טענה ואדרבא מעשה משובח.
וכלפי רחל אמינו היחס הוא אחר כלפי התרפים של אביה שהחביאה ואף נענשה שנפטרה קודם זמנה.
אם בשני המקרים זה היה לפני מתן תורה, ובשניהם מדובר באבות רשעים עובדי עבורה זרה ועבירות רבות עד אין מספר.
ממה נובע החילוק ביחס בין שני המקרים?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני זוכר כרגע שיש טענה כל שהיא לגבי רחל על עצם המעשה, אלא להיפך חז"ל הדגישו את המושג של קללת צדיק שאפילו על חינם היא באה, שכיון שיצא הדבר מפי יעקב שמי שלקחם לא יחיה לנגד עיניו, נקנסה עליה מיתה. כך מבואר בזוהר פרשת וישלח וכן הביא רש"י על המקום.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב,
    מעם לועז פרשת וישלח פ' לה פס' יח מביא בשם הזוהר פרשת וישלח – אחד הטעמים למותר של רחל בגלל שצערה את אביה נענשה.
    במצב כזה למה יש הבדל ביחס בין רחל לבין אבהרם אבינו?
    תודה