שמיעת כלי זמר בזמן זה

שאלה:

עיינתי בכמה ספרי הלכה ולא מאצתי היתר לשמוע מוזיק ובעצם כל העולם שומעים ורוצה אני לדעת אם יש היתר לזה ואם יש מי הוא המתיר.
תודה רבה

תשובה:

כתבנו בענין זה מאמר רחב כאן, ראה לקראת סופו מפוסקי זמנינו הטעם שנהגו להקל. הם מדברים בעיקר על העצבות הקיימת ועוד, אמנם בעיני גם נראה טעם עיקרי יותר, שיש הבדל משמעותי בכל היחס למוזיקה בזמנינו, ואני מדבר בעיקר לגבי דיסקים ביתיים וכדומה ולא לגבי הופעות חיות, מדובר במשהו מאוד שגרתי… בעבר זה היה דרך מלכים, כלי נגינה של ממש, ודרך והנהגה של שמחה, היום זה משהו ממש לא מבטא אלא חלק אינטגרלי משיגרת היום אצל כל אדם פשוט, ובמכשיר פשוט שיש לכל ילד. ואף כי אין בזה כדי להקל בימי אבל ממש, אבל בסתם יום ובמצב הלחוץ של יום ואחר נהגו להקל, נראה שזו סברא גדולה לסמוך.

שבת שלום.