מכירות – מחוסרי אמנה

שאלה:

הייתי צריך להגיע למקום מסוים ובדרך אגב רציתי לקנות הדסים אבל הייתי מאוד לחוץ בזמן, הלכתי לחנות שהייתה באזור ואמרתי להם שיביאו לי 3 הדסים אני רוצה לקנות, המוכר התחיל לעזור לי לבחור, ונתן לי כמה הדסים לראות, הוצאתי את הכסף לשלם אבל ראיתי שכל הבדיקה של ההדסים מתעכב אז הייתי חייב ללכת. אמרתי להם שאבוא לקנות בערב. בערב הגעתי אליהם וראיתי שהם ממש סוגרים את החנות אמרתי להם: שאני רוצה לקנות הם אמרו: שהם סוגרים אמרתי להם: אני קונה, הם אמרו: בסדר. התחלתי להסתכל על ההדסים, ראיתי שהוא ממש לחוץ לסגור, לא יכולתי לבדוק בלחץ הזה. אמרתי לו סליחה אני לא קונה, הוא אמר לי אז תבוא מחר, אמרתי לו שאני צריך לקנות את הכל היום מפאת הזמן. האם היה בעיה של מחוסרי אמנה כי אמרתי לו שאני אקנה? או בגלל שהוצאתי את הכסף ובסוף לא קניתי? בסוף קניתי ממקום אחר…

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ברכישת ארבעת המינים אין איסור של מחוסרי אמנה, כיון שצריך לברור ושהמינים ימצאו חן בעיניך, המוכר לא סומך דעתו שתקנה אלא אם כן תמצא מינים כלבבך, וממילא אין כאן סמיכות דעת שתקנה, ואין בדברך סמיכות דעת תקנה כיון שאתה לא יודע אם תמצא.

בנוסף, כיון שאמר לך תבוא מחר הרי זה הסכמה שלא יודע אם תקנה, ומבין לבד שתלך למקום אחר לקנות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1