תפילות ביום כיפור עם מיגרנות קשות

שאלה:

שלום וברכה,
ברצוני לשאול לגבי הצום, אני סובל ממיגרנות מאוד קשות, יש לי בעיה בעיניים שגורמת לי לכאבי ראש קשים בעיקר מתי שאני קורא, שנה שעברה אחרי שמונה עשרה בשחרית פשוט הייתי חייב לשכב במיטה ולא יכולתי אפילו להרים את הראש(למרות שלקחתי כמה כדורים) מרוב כאבים זה מתבטא גם בכאבי ראש חזקים בבחילות ובחולשה גדולה, השאלה שלי מה אני עושה לגבי התפילות? אני מרגיש ממש רע לא ללכת למניין מצד שני גם גם עצם הצום גורם לי לכאבי ראש מאוד חזקים והתפילה מאוד מגבירה אותם..
אשמח לעזרת הרב.
גמר חתימה טובה.

תשובה:

שלום וברכה

צריך לזכור שהצום הוא העיקר! עדיף להתפלל ביחיד במיטה ולגמור את הצום כראוי מאשר חלילה להזדקק להפסיק מאיזו סיבה מחמת תפילה בית הכנסת. לכן אם המצב אינו מאפשר לך להיות בבית הכנסת, תשכב במיטה. בכל מקרה יש לזכור שעיקר דין תפילה במנין הוא תפילת הלחש ולא כל החזרה והפיוטים הארוכים!

צום קל ובשורות טובות.