הדלקת נרות ביום הכיפורים לגבר אשתו אינה בבית

שאלה:

שלום לרבנים החשובים. בעניין הדלקת נרות יוה״כ. מה הדין אם הבעל נשאר בביתו, והאישה נוסעת עם הילדים להוריה. הבעל צריך להדליק נרות בבית? אם כן, כמה? כמו שאישתו מדליקה כל שבת או שמספיק שני נרות? כמו״כ האם האישה תדליק גם היא בנוסף בבית הוריה? יישר וגמח״ט

תשובה:

הבעל חייב להדליק ואינו יוצא ידי חובה בהדלקת אשתו שאינה בבית. האשה מעיקר הדין יוצאת ידי חובה בהדלקתו כיון שמדליקים עליה בביתה, לכן אם היא רוצה להדליק היא צריכה לכוין בפירוש שלא לצאת ידי חובה בהדלקתו. מספיק שידליק שני נרות.

מקורות:

שו"ע רסג ו-ז, וע"ע ארחות שבת פרק לג הערה רצד.