להפקיע כסאות מאנשים שלא באים להתפלל בבית כנסת

שאלה:

שלום וברכה!
אדם קנה כסא בבית כנסת ולאחר מספר שנים רב בית הכנסת החליט שמי שלא מגיע יותר לבית הכנסת, הכסא שהוא קנה יימכר למתפלל אחר שכן מגיע, האם מותר לעשות כך?

תשובה:

שלום וברכה,

כסאות שנמכרות כיום בבית הכנסת אינם רכוש פרטי של המתפללים, אלא שמתפלל שתרם לבית כנסת זכאי לקבל כיסא. ומתפלל שלא מגיע תקופה ארוכה מותר לגבאי בית הכנסת לקחת לו את הכסא ולמכור לאחר, מאחר ואין כאן מכירת כסאות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר שקנה את הכסא לכל הזמן אין מותר להפקיע ולבטל את המכירה ואיך ימכור לאדם אחר אולי הוא חשב לבוא לפעמים או פעם בכמה זמן או לזכות לבן או לנכד ואיך אפשר להפסיד לו את זה הלו מצוות לאו להנות ניתנו ופה שמפקיעים את המכירה נהנים מכסף פרטי אין אפשר לקבל תשובה

  2. הכסא בבית כנסת אינו רכוש של המתפלל אלא משאילים לו מקום עבור התרומה שתרם לבית כנסת. ואם המתפלל לא מגיע לבית כנסת מותר לבית כנסת למכור את המקום למתפלל אחר, מאחר והמקום שייך לבית כנסת בלבד.