פיצוח גרעינים בבית כנסת

שאלה:

האם בבית כנסת שהוא גם בית מדרש מותר לפצח גרעינים

ואם בשבת זמן סעודה שלישית (כשאני לא בסעודה ולא עשיתי נטילה) האם אני יכול לשבת ולפצח גרעינים

תשובה:

שלום וברכה

לא ראוי כלל לפצח גרעינים בבית הכנסת, זה דרך קלות ראש. בתוך סעודה אולי הדין יותר קל, לא משנה אם אתה חלק מהסעודה, אבל אני הייתי מונע מלהביא גרעינים לסעודה בבית הכנסת

מה שיותר חשוב לגבי סעודה שלישית ואת זה חשוב מאוד לדעת, שאם לא נטלת ידים לאכילת פת וכבר היתה שקיעה אסור לך לאכול שום דבר עד לאחר הבדלה!

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא צריך מקורות, בעצמך הרגשת שלא ראוי לפצח גרעינים בבית הכנסת, בדברים הללו הלב שלנו הוא המקור הטוב ביותר… על עצם דין קלות ראש בבית הכנסת ראה שו"ע סי' קנא.