שימוש בשרותי חנות

שאלה:

שלו' וברכה לכבוד הרב,

בענין כניסה לחנות לצורך התפנות שנשאלה פה באתר היום, ברצוני לדעת בבקשה על פרטי ההתנהלות הבאים שקרו בעבר אם הם מותרים אסורים (גם לגבי הבא במידה ומותר אי"ה להשתמש בהיתר זה):

א. כניסה לסופר וקניי'ת מוצר בכמה שקלים אפילו שלא נצרך לו רק בכדי להשתמש בשירותים של הסופר מתיר את השימוש בהם גם ללא קבלת רשות מפורשת מאחראי /עובדי החנות?

ב. לא קונה שום מוצר, ורק רוצה להכנס ולהשתמש בשירותי הסופר, האם מספיק לבקש רשות מהעובדים הרגילים בסופר כגון מסדרני הסחורה במדפים וכיוצ"ב או שמא מעובדי הקופה הראשית?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

א. אדם שרוכש מוצרים בסופר מותר לו להשתמש בשרותים של הסופר שעומד לשרות הלקוחות, גם אם כוונתו להיכנס לשרותים, כין שבפועל רכש מוצרים בסופר.

ב. אם לא רוכש מוצרים כלל עליו לבקש רשות מעובדי הקופה ראשית, ולא מועיל רשות מהסדרנים של הסחורה. העובדים של הקופה ראשית ממונים לשרת את הלקוחות בכל הבקשות שלהם. ואילו הסדרנים לא ממונים על כך, וממילא אין להם סמכות לענות על שאלות כאלו.

בהצלחה.