מעשר מצ'ק אבוד

שאלה:

מי שקיבל צ'ק כמשכורת, ואיבד אותו לפני שהספיק להפקיד- האם צריך לתת מהסכום בו מעשר? מדובר במקרה שיהיה בעייתי לקבל תחליף לזה האבוד

תשובה:

שלום וברכה

בפוסקים דנו בהרחבה רבה בגדרו של צ'ק בהלכה, אם דינו ככסף מזומן או שזו רק הוראה לבנק לתת למוכ"ז כסף, כך שעד שלא קיבלת את הכסף בפועל עדיין לא בא לידך הרווח. נראה שלענין חיוב מעשר כספים שיש אומרים שהוא מנהג, ניתן לסמוך על דעה זו שהצ'ק אינו כסף מזומן כך שהרווח עדיין לא בא לידך.

מקורות:

ראה כאן.