תשובה לאישה שהכשילה את בעלה

שאלה:

מה דרך התשובה לאישה שבגלל בורות וחוסר ידע הכשילה את בעלה באיסור כרת ?
האם צריכה לספר לו שהכשילה אותו או די בכך שתעשה תשובה בעצמה (היא שבורה לרסיסים ושבה בתשובה שלמה)

תשובה:

שלום וברכה

כיון שבעלה אנוס ואינו צריך כפרה על מעשה זה כמבואר בשו"ע בסימן קפה, אין צורך הלכתי לספר לו על המעשה הזה. ברמה המקצועית פסיכולוגית, האם טוב יותר לספר או לא [לפעמים סוד שרובץ בין השנים מפריד ולא עושה טוב לזוגיות] אינני יודע להשיב, זה ענין שמצריך היכרות עם האשה וגם הבנה מקצועית שאין לי די הצורך. זה יותר בתחום טיפולך.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. היא בכל מקרה חייבת לעשות את הפדיון ארבעים תעניות. יום אחד לקבל עליה תענית ממש [אם אפשר בלי שיפגע בשלום בית] ושאר הימים לפדות משהו כמו 25 ש"ח ליום דמי הארוחות לצדקה. זה יכול להיות בתשלומים. כמובן רק אם עשתה זאת במזיד או ברשלנות.