תשובה – מתייצב על דרך טוב

שאלה:

שלום הרב
כולם אומרים שזה הזמן לעשות תשובה ואני מנסה להבין משהו,
הרי במהלך השנה נכשלתי בכל מיני דברים כמו בטעות לברך ברכה לבטלה, לשון הרע, לא כיבדתי את ההורים במאה אחוז ועוד ועוד. ואני עכשיו אמורה לומר להשם שאת כל הדברים האלה אני לא אעשה יותר עד שהוא יעיד עלי שזה אמת?! איך זה אפשרי לומר להשם שאני לא אדבר יותר לשון הרע או שאני לא אכשל בחיים יותר בעוד עניינים.. אפילו אני יכולה לומר שזה לא אמת כי אני לא צדיקה גמורה וסביר להניח שלצערי אני אכשל במהלך החיים. אני פשוט לא מבינה מה הרעיון בלעשות תשובה ואז עוד פעם להיכשל ועוד פעם ועוד פעם (אני מדברת על הדברים שיותר סביר שאכשל בהם ולא על דברים חמורים שעליהם אני באמת יכולה לקבל לא להיכשל בהם)

תשובה:

שלום וברכה

בשאלתך זו עסקו רבות, היא בעצם מטרידה את כולם. התשובה על כך המקובלת והפשוטה והידועה, שנאמרו בה סגנונות שונים אבל הכל אותו רעיון, היא שנכון שתשובה גמורה לכפרה גמורה היא עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא עוד, אבל זה לא הנושא של הדין ביום הכיפורים, ביום כיפור אדם אמור להתייצב על דרך טוב, כלומר להראות לקב"ה את הרצון האמיתי שלו, אני רוצ להתקדם ולהיות טוב, אני עושה צעד מסויים לקראת זה, אני מקבל על עצמי משהו קטן בענין, שאני מקווה לעמוד בו, ואני מתפלל ומקווה להצליח יותר. גילוי הרצון ובעצם תחילת הדרך, היא זו שהקב"ה מצפה מאיתנו עתה. אדם שרוצה להגיע לבאר שבע, צריך דבר ראשון לעלות על האוטובוס הנכון, הדרך לוקחת זמן, אבל לעלות לאוטובוס! אדם שאומר שהוא רוצה להגיע לבאר שבע אבל הוא עולה על האוטובוס לצפת, הוא לא בכיוון… לכן עבודתנו בימים אלו לפתוח את הפתח, גם זה לא קל ומצריך עבודה רבה, אבל זה בידינו בעזרת ה'.

שנזכה לשנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

תגובה 1