מניקה חלשה. צום כיפורים.

שאלה:

שלום.
אשתי חודשיים אחרי לידה.
מניקה.
מאד חלשה בימים האחרונים, אתמול היה לה חום.
שלשולים והקאות.
מה הדין לגבי הצום?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, ביום כיפור היתר לאכול הוא רק משום פיקוח נפש, חולה שאין בו סכנה חייב לצום. כל הדיון על מינקת הוא תמיד רק ביחס לילד, אם הוא למשל ניזון רק מהנקה ואינו מסוגל לקחת בקבוק וכדומה, אבל זה לא דומה לשאר תעניות שעצם היותה מינקת או עם חולשה מתיר שלא לצום. מה שכן, הקאות עלולות לגרום להתייבשות, ואם קיים חשש כזה ודאי יש לשתות. אני מקווה שעד יום כיפור היא תרגיש טוב, אני מבין שכבר אין חום, נקווה שגם לא יהיו בחילות והקאות והכל יעבור כשורה בעזרת ה'. מה שחשוב זה לשתות המון, לשכב במזגן, ותעזור לה!

צום קל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא רלוונטי עכשיו, אבל לשנה הבאה כן אם מישהו יחפש, אפשר לשים חיבור לאינפוזיה לפני יוה"כ בווריד וביוה"כ לחבר את האינפוזיה עצמה כשיש צורך.