פרטיות בתוך המשפחה

שאלה:

– [ ] אם חושש שההורים נוגעים בדברים אישיים ואינטימיים בחדר שלי (מחברות עם כתבות אישיות…) איך להגיש בדבר? אישית מאוד קשה לי וגורם לי להסתגר מהם. (לנעול דלת שלי, פחות להפתח עלהם..) האם אני צריך להתבטל על דעת שהם עושים מה שהם רוצים כי זה ״הבית שלהם״ או באמת בתוך אדם קצת מבוגר (22) מותר לי לשמור חיים פרטיים. למשל גבי מחברות התחלתי להסתיר אותם כדי שלא יגעו זה בסדר לעשות כך או ממש לא להתייחס? בכל אופן לי מאוד קשה עם זה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר אותך, אבל איכשהוא נשמע לי שהחשש מוגזם ולא סביר וגם התגובה שלך מוקצנת קצת הרבה. אם יש לךם מחברת אישית תמיד תוכל להחביא אותה באיזה מקום, אני בטוח שלאף אחד אין ענין לחטט לך בדברים אישים, אולי מה שנשאר גלוי אנשים בחוסר מודע מעלעלים אבל אם תסתיר במקום אשיי זה לא יפתח. כמו כן תמיד ניתן לבקש בעדינות שלא יסתכלו וזה אישי. אבל לנעול, ולא לדבר איתם ולהנעל כלפיהם, כל זה תגובה מאוד קיצונית שלדעתי יושבת על איזה שהוא קושי רגשי שכדאי לבדוק אם אכן קיים.

ברכה והצלחה ושנה מבורכת.