מה נחשב פגיעה בבין אדם לחברו?

שאלה:

יש לי שתי מקרים:
1. יש לי אחות מיוחדת ולה יש חברה, אחותה של החברה הגיעה אלינו יחד עם החברה (הלא נורמלית) ורצתה להשאיר אותה אצלינו לשחק (עשינו את זה בעבר)
היתי באותו יום עצבנית ועניתי לה בקרירות – היתי לא נחמדה בכלל (אבל לא העלבתי או אמרתי מילים לא יפות) האם זה נחשב פגיעה ועלי לבקש סליחה?

2.יש לי משהו שאני צריכה להסתיר ורק חלק מהחברות שלי יודעות ממנו הדבר נודע לחלק אחרות ואני חוששת שנפגעו מה אני צריכה לעשות?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין סיבה לבקש סליחה, אני מניח שלא היה לה נעים, אבל לא היה בזה משהו מעליב. להבא נשתל להיות נדיבים יותר.

2. אם מדובר במשהו אישי זכותך להצניעו, את לא חייבת לספר כל דבר לכל אדם.

שנה טובה ומבורכת.