ריבית בתשלום הוצאות דלק

שאלה:

מישהו מסיע אותי ברכב כל יום,
אני לא יודע מה השווי של הדלק של כל נסיעה.

האם אני יכול לתת לו סכום מסויים שיכסה בודאי את הדלק, או שיש בעיה של ריבית אם הסכום הזה עודף על השווי של הדלק?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה לא יודע כמה עלות הדלק מותר לך לתת סכום כסף שוודאי יכסה את הוצאות הדלק, משום שנתינה מספק אין בה איסור ריבית. אבל אסור לשלם תשלום שבוודאי עודף על הוצאות הדלק.

מותר לך לשלם מחיר גבוה ולהתנות בפירוש שאתה משלם עבור השרות של הנסיעות ולא משלם על דלק ולא הרכב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום
    לא הבנתי את התשובה.
    התשלום שאתן הוא בודאי יהיה יותר מהדלק, מאחר שאין לי דרך לדעת כמה עולה הדלק, ולכן אתן ביד רחבה. האם מותר הדבר?