שאלה בנושא קרן סל

שאלה:

שלום רב!

אני מעונין להשקיע בקרן סל של חברות טכנולוגיות שאחת מהמניות הכלולות בסל היא של מטא (פייסבוק לשעבר) שהיושב ראש שלה הוא יהודי מארק צוקרברג, ואני משער שהחברה עובדת גם בשבת ואני תוהה אם עלולה להיות בעיה הלכתית להשקיע בקרן סל הזאת רק בגלל שהמניה הזאת כלולה בסל?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי רוב גדולה הפוסקים אין איסור לרכוש מניות של חברות שעוסקות בדברים אסורים – שבת, ריבית, חמץ, או טרפות, כיון שבעל המניה הוא אחוז מאוד מזערי ואינו שותף פעיל בחברה ולא נחשב שיש לו בעלות בחברה. ובפרט כאשר זה בקרן סל ולא רכישת מניה ממש, שעל זה יש עוד סיבה להקל.

בהצלחה.

מקורות:

כן דעת מרנן הרבנים הגאונים, הרב משה פיינשטיין, הרב אלישיב, הרב ש.ז. אוירבך, הרב עובדיה יוסף, הרב זלמן נחמיה גולדברג ועוד.