תוספת תשלום בגין האשראי

שאלה:

שלום הרב,
שאלתי את המוכר שידוע לי שמעדיף תשלום במזומן מה המחיר במזומן, ענה 850.
לא מצאתי כספומט אז לבסוף שילמתי בכ.אשראי והוא מעצמו חייב 860 (כמובן שאין לי בעיה עם זה), האם יש בזה ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

הסיבה שהוא גובה תוספת תשלום בגלל העמלות שגובים ממנו, ולא בגלל איחור בקבלת הכסף, והראיה שגם אם האשראי יפרעו לו באותו יום הוא יגבה מהלקוח תוספת תשלום, ועל כן אין בדבר משום איסור ריבית.

בהצלחה.