פדיון שבועה שבהיתר עסקה

שאלה:

שמעתי שהיום לא נותנים בבית דין לישבע לבעלי דינים השאלה שלי איך מועיל התיר עיסקא אם המקבל המעות לא יכול לישבע בבית דין

תשובה:

שלום וברכה,

כיום נהוג שלא משביעים בבית דין. ובהיתר עסקה מתנים שהמקבל יצטרך להוכיח על ידי שבועה או על ידי עדים. וכן יש לו את הזכות להיפטר משועה על ידי סכום התפשרות. ויש תוקף להיתר עסקה שיוכל להביא עדים או לשלם שכר התפשרות כחליפי השבועה.

בהצלחה.