רב קו – ריבית

שאלה:

אשתי נסעה באוטובוס עם בני, ומישהי שילמה לה עם רב קו סטודנט 2 נסיעות, אך אשתי שילמה לה מחיר מלא לאחר כמה ימים, האם זה ריבית או שניתן לחשב את זה כתשלום על השירות?

תשובה:

שלום וברכה,

אכן יש כאן בעיה של ריבית, כיון שהא שילמה מחיר זול ואתם פרעתם במחיר גבוה יותר. הייתם צריכים לשלם את מחיר הנסיעה שהיא שלמה.

לא ניתן לומר שזה תשלום על השרות, כיון שלא מקובל לשלם על השרות הזה, זה הלוואה לכל דבר ויש לפרוע בדיוק כמו ההלוואה.

בהצלחה.

נ.ב. כפי הידוע לי שרב קו של סטודנט טכנית לא ניתן לשלם איתו כמה נסיעות, הכרטיס מוגבל לסטודנט בלבד.