פריט שחסר בחשבונית

שאלה:

קניתי 15 פריטים ממוצר מסוים, בשעת הקנייה אמרתי למוכר שיש 15 פריטים, המוכר העביר אחד אחד, כשבאתי הביתה גיליתי בחשבונית שהוא העביר אך 14 פריטים בעוד 15 פריטים בידי, החנות היא במקום רחוק מביתי ומאוד קשה לי להגיע פיזית לחנות, יש לציין בנוסף כי מנהל הסניף והמוכר הם נכריים בסניף של רשת שלא ידוע לי על מהות בעליו.
השאלה אם עלי להתאמץ ולנסוע לשלם את החוב ?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא צריך לנסוע ולהחזיר אלא שבפעם הבאה שתהיה שם תשלם להם. והטוב ביותר שתתקשר ותודיע להם על הטעות ושאתה גר רחוק, ויתכן שהם ימחלו לך.

אם החנות בבעלות של גויים, אתה לא חייב לשלם על החפץ שלא שולם, כיון שאתה ביקשת לשלם והם טעו ולא גבו ממון, הרי זה טעות הגוי שמותרת. [לקחת מוצר ללא תשלום הרי זה גזל הגוי ואסור, אבל כאן שהודעת והם לא גבו תשלום הרי זה טעות הגוי שמותרת].

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חומ שמח.