טעות בהדפסה

שאלה:

שלום וברכה, הזמנתי הדפסה של חוברות וביקשתי להדפיס על נייר בצבע קרם. למעשה הגיעו החוברות והם הודפסו על נייר לבן. מה הדין? האם אני יכול לתבוע מהמדפיס להדפיס לי שוב על נייר קרם?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בשינוי צבע מהותי שדרך בני אדם להקפיד, יכול הלקוח לבטל את המקח ולדרוש הדפסה חוזרת, כיון ששינוי צבע נחשב למקח טעות. אולם אם לא מדובר בשינוי מהותי ואין דרך להקפיד בדבר, אין אפשרות לבטל את המקח.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן רלג סעיף א קנה חיטים לבנות ונמצאו אדומות הרי זה מקח טעות. אולם ביטול מקח נעשה רק בדבר שנהוג לבטל בגינו את המקח, אבל מום קל או שינוי צבע קל שלא מקובל לבטל את המקח – המקח קיים, כמבואר בשו"ע סימן רלב ס"ו.