שאלה:
אוכל שנשאר אחרי אירוע (חתונה, בר מצוה וכדומה)
שייך אוטומטית לבעל המלון/מסעדה
או שהוא הפקר?
(כמובן אם בעל הארוע לא לוקח)
תשובה:
שלום וברכה,
במלון ומסעדה מקובל שהאוכל הסגור שייך לבעל המקום ולא לבעל השמחה, וכ"ש שאינו הפקר ואסור לאחרים לקחת. בקייטרינג חיצוני מקובל שהשאריות שייכים לבעל השמחה, ואינו הפקר.
אוכל שפתוח וייזרק, מותר לאחרים בסיום השמחה, לקחת למרות שעדיין אינו הפקר, יש להניח שלא מקפידים שאחרים ייקחו.
בהצלחה.
יישר כוח
ומה הדין כאשר האוכל הפתוח לא נזרק
אלא מחולק לעובדי המלון?
אם המלון מחלק את האוכל הפתוח לעובדים אסור לזרים לקחת.
השאר תגובה