לגלות לנגזל מי שגזל ממנו

שאלה:

האם חובה עלי מעיקר הדין לגלות לנגזל מחלל שבת בפרהסיה את שמו של האדם שגזל ממנו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הנגזל יכול להוציא את הגזלה מיד הגזלן חייבים להודיע לנגזל מיהו הגזלן משום מצוות השבת הגזלה. ואם אין אפשרות להוציא את הגזלה מידו, אסור להודיע לנגזל כיון שאין תועלת בדבר הרי זה איסור לשון הרע. ולכן אם יש אפשרות לנגזל להוציא את הגזלה חייבים להודיע לו למרות שהוא מחלל שבת בפרהסיה – לתאבון, יש חיוב השבת אבדה גם ליהודי זה.

בהצלחה.